Dega

Nu har jag i stort sett bara degat två dagar i rad. Jag har ioförsig lagat min tredje lyckade maträtt; köttfärssås och igår var jag i SoHo för att hitta en sybutik. Jag passade då också på att köpa svenskt lösgodis på sockerbit :)

Idag har jag bakat bröd, sett på tv, lyssnat på p3 guld och sytt. Nu är balettskorna redo att användas och imorgon väntar en "orientation" på dansskolan.

Puss på hemma /K




1 mil

Idag måste vi ha gått minst 1 mil i våra färgglada gympaskor och myset i det var att hälften av biten vi gick var i Central Park. Det var hur mysigt som helst och vädret var toppen.

 


Resten av dagen spenderade jag och Frida i små vintagebutiker och på en liten loppismarknad i East Village.

 

 

 

/K

Mer bilder

     

Crazycrazycrazy!

Helt galet bra dag med Frida Bengtsson. Vi började med en trerätters på Olive Garden vid Times Square, vilket var toppenmysigt och mycket gott. Efter det hittade vi Mamma Mia!-biljetter för 200 kr var och åkte sedan ner till Brooklyn Bridge. Det var det coolaste jag varit med om hittills, så vi bara gick och gick.

När vi sedan gick uppåt därifrån så kom vi först till Chinatown där tydligen alla (till och med poliserna) är asiater. Sedan hamnade vi i Little Italy med alla romantiska restauranger. Ännu längre upp kom vi till East Village där målet var second hand/vintage. Vi hittade ett supermysigt café och en mysig antikaffär innan det var dags att bege sig tillbaka till Times Square och Mamma Mia!.

Musikalen var helt galet bra och sedan var det läggdags efter den mest intrycksfulla dagen i mitt liv...





Mysdag

Idag har det varit en mysdag typ hela dagen, tog mig bara utanför dörren för att köpa mig ett par balettskor och några matsaker. (Bilden på skorna är på förfrågan av Stinis.) USA slutar inte förvåna mig... I alla butiker där de använder plastkassar när man handlar, så är kassarna för tunna vilket resulterar i att de packar i dubbla kassar åt en hela tiden. Miljövänligt och bra! Sedan vet de tydligen inte vad bakplåtspapper är utan verkar använda aluminiumfolie istället att baka sitt bröd på. Jag hittar det ändå till slut, men inte förrens i den tredje matbutiken. Kvällen bestod helt och hållet av semlebullsbak och mys med Katarina.

Imorgon kommer Frida till mig från Long Island, då blir det mycket stros och förhoppningsvis musikal på kvällen.

Godnatt!






Här bor jag



I mitten av den här byggnaden är det. Den gröna figuren på trottoaren är en reklamutdelare utklädd till frihetsgudinnan :)

Gångväg till Central Park = 25 min

  

120125

Hej allihop, jag börjar känna mig mer och mer hemma här och jag börjar så smått slippa ta upp min karta hela tiden. Jag behöver dock fortfarande fråga en hel del när ska handla mat eftersom varken utbudet eller sorteringen i affärerna är samma som hemma. Jag har även börjat utveckla mina kunskaper i att laga mat och lyckades idag med min andra goda maträtt. 

Idag har jag även varit och tränat på gymmet i kvarteret där jag bor. Gymmet heter YMCA och instruktören var stenhård.

Nu är det godnatt, KRAM


Upptäcktsfärd!

Igår var det dags att ta sig lite längre bort från lägenheten än vad jag varit tidigare. Jag åkte ner till dansskolan för att sedan vandra upp längs Broadway. Tyvärr var vädret inte super men jag hittade ett fint paraply för 20 kr och promenerade vidare. Jag hittade många bra klädbutiker och en mysig tebutik (de säljer tydligen inte löste i mataffärerna här). Min amerikanska mobiltelefon fungerar nu också, men skype är billigare...

Puss&Kram








Godmorgon!

Vaknade 05.15 idag amerikansk tid. Knasigt med så stor tidsskillnad, men jag vänjer mig väl snart. Frukost, dega och städa, men sedan blir det nog en runda i Central Park eftersom vädret idag är blå himmel och sol.



/K


New York!

Hej Stina, Alex och om det är någon mer som läser, jag landade i New York igår och började med att åka gul taxi till Manhattan och lägenheten jag ska bo i. Det var mkt coolt. Sen åt jag amerikanska pannkakor och äggröra i kvarteret där jag bor. Idag ska jag hitta en mataffär har jag tänkt!

/K

RSS 2.0