Brooklyn

Nu har jag flyttat igen... Blev en massa krångel med där jag bodde förut, så det blev en snabb flytt till två svenska tjejer i Brooklyn. Här trivs jag jättebra och mår bra. Imorgon blir det nya tag med dansen igen och helgen blir nog mycket rolig. Idag har jag vandrat med Frida och shoppat litegrann. För bilder från förmiddagen ber jag er att kika in på Fridas blogg: helfrida.blogg.se
(Bilderna nedan är för Stina som alltid vill se på min shopping. Köpte 6 par nya trosor också istället för att tvätta men dom behöver du väl inte se Stinis?)


If we...

... all do one random act of kindness daily, we just might set the world in the right direction.



Hade världens mysigaste lördag dag med Frida Bengtsson. Vandrade runt i West Village och SoHo och försökte hålla i pengarna. Det gick väl ganska bra då det vi i stort sett köpte var varsitt par solglasögon och lite svenskt lösgodis. På kvällen mötte vi upp lite folk från Fridas skola bland annat och hade det trevligt på favvostället på min gata. Vi lämnade det ganska tidigt för SkyRoom då ett band började spela rock som var olidlig att lyssna på. Det blev en väldans trevlig kväll och natt. /K



Så mycket dans mm


Igår var jag på upptäcktsfärd i Riverside Park. Sedan dans, men inte vilken dans som helst. Jag vågade mig på hiphop/funk vilket var hur kul som helst. Väldigt svettigt och direkt in på en modernklass som också var kul kul och gick väldigt bra. Idag har jag åkt Staten Island Ferry för att titta på frihetsgudinnan och varit på 9/11 memorial före dans. Imorgon blir det tidig dans, troligtvis museum eller något annat kul och sedan degkväll.
Godnatt

Fullt upp

I fredags var det dags för flytt igen. Och den här gången var det flytt till porten bredvid och Margaret från Irland. Grejen var den att när jag kommer hem efter en hel dags dansande så hade det blivit lite kaos och missförstånd, så alla mina grejer var en enda röra i mitt gamla rum hos Katarina. Men vid kl. 10 på kvällen började jag iallafall lasta över grejer. Förstår inte vart alla grejer kommer ifrån...

På lördagen fixade jag iordning lite och mötte sedan upp Frida. Vi åkte så småningom upp till Harlem för att låna lite internet av Starbucks och boka boende på Jamaica. När de två veligaste personerna som finns ska bestämma och planera, så tar det en stund så när vi låg i sängen kl. 02 så var fortfarande inget bokat.

Söndagen startade med klippning hos en svensk tjej från Karlstad och en indisk lunch i närheten. Sedan var det raka spåret till det mysiga fiket Crazy Bananas för att låna deras internet och slutföra bokandet. Nu är det alltså klart vart vi ska bo och vi får se tre olika ställen på våra 11 dagar därborta vilket känns super.

Hejdå till Frida och vidare för att träffa Helena Kamp och hennes kompis som var i New York för stunden. Lite stros med dem i Chinatown och uppåt för att sedan spendera resten av kvällen på ett mysigt café med underbara mackor och kakor. Helena var dock lite missnöjd med att hon råkade få med chips som tillbehör till mackan.

Idag har det var hur varmt som helst och jag promenerade genom hela Central Park på östra sidan i shorts och linne innan det var dags för dans. Det finns så mycket att se och göra här så man blir alldeles tokig. Man kan helt enkelt inte göra allt utan man får prioritera. Tur att jag har Frida att diskuttera med och att vi ringer gratis till varandra.

/K

 


Varmt och skönt!

Nu har det varit runt 20 grader i två dygn och jag har gått runt i shorts... Känns helknasigt men väldigt skönt. Efter dansandet idag lade jag mig i Central Park och läste. Jag har kommit till de sorgliga kapitlena i min bok nu, så låg där och grinade såklart. Men jag hittade iallafal ett par andra roliga böcker idag på bibblan att bli lite glad med när jag läst ut denna.

Sedan mötte jag upp massa folk utanför en stor baptistkyrka där jag bor. Vi deltog i en drygt två timmar lång gudstjänst med skön stämning och mycket bra musik. Ju längre jag har varit här, desto mer njuter jag och uppskattar det. Jag börjar nog också inse att jag faktiskt bor i New York... Vi ses i slutet av maj!
/K


Alltmöjligt!



Mycket roligt de senaste dagarna, ungefär såhär:
Knasig modernklass som jag inte gillade så jättemycket.
Melodifestivalen live på Tonic Bar där jag hittade de svenska tjejerna Åsa, Hannah och Elin. Väldigt trevligt och vi upptäckte att jag och Åsa båda är från Karlstad!
Sedan hejdåmiddag och drinkar med Rebekka, Linnea och Erik eftersom Rebekka åkte hem till Sverige igår:( Väldigt rolig kväll som inte avslutades förrens ca 5.30 på morgonen.
Upp igen och dansade på söndagen, pilates och en superrolig modern klass med Benny Simon. Klassen var inte för svår och jag fick känna mig lite bra:)
Sedan häng med Rebekka vid Union Square och en tur till Bedford innan läggdags.
Igår blev det en lång dag med shopping på outletköpcentret en bit utanför Manhattan. Jag, Frida, Ola och hans föräldrar hyrde en bil och shoppade i ca 8 timmar.
Nu har jag endel dans att ta igen efter så mycket ledig tid! Puss & Kram

Flytt

Hej alla goda därhemma och hoppas ni njuter av snön :) Här hade vi 18 grader och sol igår, så då var det t-shirt och solkräm i ansiktet för min del. Lovade Nina att ej bränna mig som hon gjorde häromdagen när första vårsolen kom till Oslo. Jag spenderade hela gårdagen tillsammans med Isabella, som tyvärr åkte hem till Sverige idag. Vi var ute och gick typ hela dagen och bara njöt av vädret och sedan myste vi med take-away i hennes lägenhet.

Idag var det dags att flytta till det andra rummet. Det tog hela förmiddagen eftersom det är aningens typiskt mig att samla på mig massa saker och vägra att slänga. När jag var klar var det dags att möta upp Frida på en resebyrå nära Penn Station. Allt gick super och nu är det klart:
FRIDA OCH KARIN SKA TILL JAMAICA!!! 5-16 maj ska vi spendera i Ocho Rios och Negril och bara slappna av innan vi beger oss tillbaka till Sverige någongång efter det.

Kvällen blev middag på Friday's vid Times Square med Frida, Fridas Ola och hans föräldrar som kommit hit för en vecka i NYC. Men nu är det godnatt för när man tagit ledigt från dansen två dagar i rad, så är det bara att ställa klockan på en lördag morgon. Två moderna klasser får det nog bli, kul kul. Kram på er









Eftermiddag i bilder


Sophie Blackall



Rubriken är namnet på konstnären som ritat tavlan som är min favorit av de tavlor som sitter i tunnelbanevagnarna. Den visar perfekt hur det är att åka tunnelbana här.
Idag gick Max's klass väldigt bra och jag lärde mig hela koreografin! Hans klasser är verkligen mina favvo fast jag får kämpa som ett djur. Imorgon ska jag ha golvteknik och balett, och sedan ska jag få thaimassage av en dansare som heter Johanna. Det ska bli verkligen bli underbart då min rygg inte mår så bra. Eftermiddagen och kvällen ska jag sedan spendera på laundromaten.

Godnatt på er

Torsdagfredaglördagsöndag

Inget internet eller tv på några dagar, men nu är "problemet" löst och hej på er :)

I torsdags hade jag balett på schemat och det gick väldans mycket bättre än vad det gjort förut. Det är en bra lärare jag har som berömmer när man utvecklas, det är kul.

I fredags var det african contemporary, där jag var ensam på lektionen med läraren vilket var knas men skönt på ett sätt då allt kunde gå lagom snabbt. Vi gjorde skön uppvärmning och en rolig kombination till afrikansk musik. Det hade förstås varit roligare men några fler där, men men.. Efter dansandet gick jag runt på lower east side och försökte hitta en massa olika butiker, ingen shopping men absolut en mysig tur som avslutades med en nutella-banana-crepe på mitt favvoställe på Spring Street. Tunnelbana hem för att se på en film jag lånat på bibblan. Letters to Juliet hette filmen. Den var absolut gossig men lite väl förutsägbar emellanåt kanske.

I lördags bestämde jag mig för att gå upp i tid och se om det fanns biljetter kvar till AT&T American Cup i artistisk gymnastik, i Madison Square Garden. Det fanns det och jag hamnade bredvid en man på ca 65 år som inte hade varit gymnast själv men som gillar att titta på gymnastik. Vi pratade väldigt mycket vilket var väldigt trevligt. Sen promenerade jag runt lite och hittade en stor pärlbutik och en tygbutik med bara coola stretchtyger(typ gympadräktstyger). Mood Fabrics hade tyvärr stängt när jag kom.
17.55 kom Frida till Penn Station och då gick vi uppåt och hamnade som vanligt på Times Square. Vi hittade ett par bra butiker som vi inte varit inne i tidigare och sedan blev det middag på AppleBee's.

Idag gick vi också upp i tid för att avverka lite saker från våran lista. Vi startade med en promenad genom Harlem och tunnelbana ner till Grand Central. Sedan FN's högkvarter och sedan buss uppåt på Upper East Side. Hamburgare och Snapple på ett lunchställe och sedan en promenad till Carl Schurz Park. Vidare ner till Dylans Candy Bar som är en helt galen godisaffär.
En sväng förbi Applestore för att låna lite internet, också ett galet ställe som är öppet dygnet runt alla dagar på året. På dagarna jobbar ca 350 personer i butiken och på nätterna ca 200 personer.

Sedan återvände vi till Penn Station och tog en varsin smoothie innan jag vinkade av Frida vid Railroaden. Vi trodde att smoothisarna skulle vara nyttiga och goda då det stod att de skulle innehålla jordgubbar, banan och youghurt. Men som vanligt här borta så måste det ha varit en stor mängd socker i, vilket inte gjorde den alls så smarrig som jag hoppats på.

Hoppas ni haft en lite osockrigare helg och godnatt på er /K

 
Vänstra för dig Ninis, visste inte att ni ägde en delikatessbutik på Lower East Side.
Högra är små gymnaster på hela läktarna och skön stämning i stort MSG.

  
Gympadojjorna är på som vanligt och godisbutiken är svår att beskriva, men tre våningar med bara godsaker och en egen kanin säger ju lite iallafall.

Vilodag

Måndag fick bli en dag utan dans för att vila upp sig efter en intensiv helg. Ben&Jerrys och filmen Friend With Benefits. Igår var det nya tag = pilates och sedan Max Stone int/adv vilken är en svår klass... egentligen lite för svår med all koreografi men jag älskar det ändå. Idag har jag hängt med Stina, Daniela och Filippa på skype och sedan pilates, yoga och modernt. En lite lättare klass idag där jag fick känna mig lite bra för en gångs skull. Imorgon är det dags för Max igen och balett efteråt.

Jag kan också tala om att jag har lyckats med en till rätt till min receptsamling, curry-kycklinggryta med ris. Om det är någon som har något bra recept att dela med sig av, så skicka gärna till mig :)

Kram på alla goda

RSS 2.0