Söndag 26


Upp igen, idag var det kyrkan som gällde. Vi besökte ett par olika och lyssnade på musik och predikan men sedan begav vi oss downtown. För mig var det rep och föreställningar hela dagen och därefter blev det vin, mat och en irländsk pub tillsammans med massa dansare. Taxi hem och godnatt!


Lördag 25

Ljusrep på skolan och sedan ground zero "minnesrum" med Frida och Nina.
En bagel på Starbucks och in i shoppingen på Century 21 som är en stor outletbutik. Mycket shopping blev det för min del, en vårjacka, en kornblå kavaj, ett linne och morgonrock/badrock. 

Upp till Times Square, en hamburgare på McDonalds och in på bio. Det blev The Vow som var hur bra som helst. Stolarna var stora och sköna, duken var stor och Frida grät typ hela filmen. Den var så fin.

Blåsigaste dagen jag har varit med om tror jag och efter kaffe-mocka så gick vi ner till tunnelbanan. Där var tåget väldigt försenat vilket inte gjorde ett dugg eftersom vi stod och lyssna på en skön kille med gitarr och killar som rappade till ända tills det kom. 

Awsome dag helt enkelt!


 


Fredag 24

Efter 2-timmars dansrep kom Frida till Harlem. Vi åkte ner för att gå på Moma(Museum Of Modern Art), men eftersom det var regnigt så var det många som tänkte som vi ich ville vara inomhus... Vi kände att det inte var någon idé att trängas där uatn gick och fikade på FIKA istället. Vi blev bjudna på semla av Jorge som jobbade där vilket ioförsig kan ha och göra med att Frida sa till honom att han såg ut som han som sjunger i Maroon 5.

Senare tillbaka till Harlem och till den mysiga franska restaurangen som ligger två kvarter från lägenheten. Där käkade vi först god mat för att sedan gå in i baren bredvid. Där spelas livemusik nästan varje kväll och schemat för den här kvällen var ett jazzband sedan ett afrobeat-band och sedan en dj till 4 på natten. Allt var väldigt mysigt, bra, svettigt, roligt och underbart. Vi träffade en kille från Jamaica och jag har aldrig sett Frida så taggad som när han pratade om hur det är där han kommer ifrån. /K

 
 



BiBiii

Äntligen har jag kunnat skypa med Johanna! Det var mycket skönt att få se henne efter en hel månad. Idag har jag även fixat ett bibliotekskort och lånat både bok och filmer på biblioteket som ligger ett kvarter bort. Sen en snabb promenad innan jag stack iväg för att dansa. Modernt med Max Stone idag i teatersalen, en stor mysig sal med läktare. Många dansare jag känner på klassen vilket gör det ännu roligare. Efter det, pilates och sedan hem för mat osv. Imorgon blir det endast ett tvåtimmarsrep och sedan dags för helg. Frida kommer till Manhattan igen och den här helgen är det mycket som ska hinnas med. Det blir en riktig upplevelsehelg blandat med dansrepetitioner och föreställning. K

(Mittenbilden är min gata: Adam Clayton Powell Jr Blvd)

Semledagen

Idag har jag varit på FIKA och ätit smarrig semla och druckit supergod varm choklad. Sen kul kul danslektion i modernt och sen pilates efter det. Efteråt gick vi igenom lite inför ett dansnummer till på söndag och så lite häng med andra svenska dansare på mexikanska burrito-stället vid skolan. Jag kan även berätta att jag nu slutat att spela harpan på min iPod när jag åker tunnelbana och övergått till en god bok istället. Det känns bra... K

 

120219

Efter att ha degat ensam med min bok på lördag kväll bestämde jag mig för att gå på söndagsmässa i Svenska Kyrkan idag. Så i förmiddags tog jag mig iväg dit för en mysig gudstjänst med tema "kärlekens väg". Efteråt träffade jag på en tjej som heter Isabella och tog en promenad neråt på 5th avenue med henne. Mycket trevlig dag som avslutades med att titta på gårdagens melodifestival tillsammans med Amanda som bor här i lägenheten med sina föräldrar den här veckan.

Jag trivs! K


LongIsland







 

Tåg till Fridis och först blev det en sväng på IKEA med köttbullar, mos, lingon och brunsås. Sedan lite koll i affärer i Hicksville innan det var dags för att ta bussen till campus. Vi missade middagen och då var enda alternativet att köra på hämtpizza. Överraskande gott och sedan skulle jag bädda med mina nya IKEA-lakan. Det visade sig att storleken inte riktigt var samma som hemma och det är bara att ännu en gång konstatera att man inte ska ta något för givet här... Moset var nämligen inte heller som det ska. Sedan planerade vi inför nästa helg då vi ska bocka av ganska många grejer på "att se"-listan.

På lördagen startade vi med riktig college-brunch i matsalen på campus, vilket verkligen var en upplevelse. En mycket rolig och god upplevelse! Sedan gick vi på promenad som innehöll rundtur på skolområdet, lacrossmatch, mys med hästar och skog. 

Måste berätta att jag äntligen hittat osötade flingor också, på IKEA såklart... /K




Fredag

Idag har jag städat, shoppat goda hudkrämer och haft "anatomy awarness" samt balett. Två roliga danslektioner kvar imorgon, sedan är det helg igen. Tiden går fruktansvärt snabbt här borta och jag har snart varit här i en hel månad! Imorgon ska jag till Frida på Long Island efter dansandet. Det blir toppen med en lite lugnare helg eftersom nästa vecka blir repvecka inför föreställning på söndag 26e :)

Så här firade jag min alla hjärtans dag. Det var inga fel... /K


Dansdansdansdans

Mkt med kul dans idag och en sten har släpps från mina axlar då jag äntligen hittat boende för hela tiden i New York. Den 16 mars flyttar jag till grannen som har det lika fräscht och fint som jag har det nu! Bilden är dock från min eftermiddag i Williamsburg igår. Jag hittade lite mysiga butiker därute och ett svenskt konditori. Ha en fin alla hjärtans dag imorgon.

<3 /K



Weekend

Långweekend med Frida och blandade kompisar från hennes skola. En italiensk restaurang vid Times Square i torsdags. Dansrep, hemlagad tonfiskröra och pasta på fredagen, med knepig amerikansk take-awaymat och party på kvällen/natten. Då skakade vi loss på 33e våningen på Sky Room med underbar utsikt. Tyvärr var medelåldern där inne alldeles för hög, men mycket häftigt ställe ändå. Lördagen blev en lugn dag med brunch på International House Of Pancakes, New York Public Library, lite stros, goda wraps och deg i soffan. Idag har jag lämpat av Frida på Long Island Rail Road och sedan tittat på eventuella boenden i Williamsburg och i närheten av där jag bor nu. Imorgon blir det dans igen. Jag har börjat komma in i det nu och det är hur kul som helst! 

Godnatt därhemma





 


Bilder

Hej, efter en gråt-och hemlängtedag igår, har jag idag haft en toppendag med tre roliga dansklasser(Floor-Barre, Rehersal och Jazz/Modern). Gillar New York mycket!
(Varje dag ser jag frihetsgudinnorna som går runt i krossad-plyschdräkter när de jobbar, känner mig ganska nöjd med den orangea pikén ändå...) /K 
                    

Helg...

Ännu en mysig helg med Frida. I lördags gick vi runt lite i Central Park med hennes norska kompis Mari, sedan lite shopping och 3-rätters på Olive Garden med drink före. Idag har vi bland annat varit i Rockefeller Center och uppe på 70 våningen. /K



Dansadansa

Hej alla goda, nu har jag börjat känna på hur det är att dansa flera timmar varje dag och inte bara dega. Det är tufft! Mycket träningsvärk och mycket koreografi. Det kommer nog att ta ett tag att vänja sig och hitta vilka klasser som passar. ("Slow beginner ballet" har hittills passat mig perfekt!)

Efter en 2 timmars-klass i "contemporary jazz" köpte jag idag 2,5 hg amerikanskt lösgodis för 50 kr. Det var nog bara okej 1 gång... Mannen som stod i godisaffären frågade om jag pluggar här i New York. När jag svarade att jag går på en dansskola, så sa han:
- Oh, that's why you look so skinny.
Amerikanerna har inte riktigt samma skala som svenskarna när det kommer till storlek...

En anledning kan ju vara att det är socker i precis allt som finns här. Det verkar inte som att de vet om att det är ohälsosamt med så mycket socker heller. Hittills har jag hittat en naturell yoghurt utan jättemycket socker, pectin eller "corn syrup" i och inga osötade flingor. Fetthalten i all yoghurt är dock 0 eller 1 %. Amerikaner är konstiga.
Puss & Godnatt

21!

Hej idag är det min födelsedag :) I födelsedagspresent har jag av mig själv fått 1 bakelse:

 

och 3 månaders dans. Idag började jag med ett rep. inför en föreställning som jag valt att vara med i i slutet av februari. Det var annorlunda men jätteroligt. Koreografen kunde endast några ord på engelska, utan pratade japanska med oss hela passet. Dock hade hon två andra japanska dansare med sig som hjälpte henne att översätta.
När jag hämtat mig från det första passet var det dags för pilates, vilket var lugnt och skönt men ändå jobbigt.

Det var allt för idag, imorgon ska jag dansa modernt, slow beginner ballet och någonting mer. Puss, kram och godnatt på alla därhemma.

RSS 2.0